Att börja springa

När jag bestämde mig för att börja träna så kändes det givet att jag skulle börja springa. För det första är det helt gratis, det vill säga man behöver inget gymkort eller så, och för det andra är det inte speciellt svårt. Med det menar jag att man inte behöver lära sig något nytt, men det kan ju kännas svårt med orken om man har dålig kondition. Jag hade inte alls bra kondition när jag började springa och jag kunde nog inte springa mer än 100 meter innan jag fick slå av på takten och gå istället. På den tiden hade jag några extra kilon också. Nu kan jag springa en mil utan att vare sig stanna eller bli dödstrött!

Om jag skulle ge ett råd till andra som ska börja springa så är det det här: satsa på bra skor och snygga kläder. Bra skor behöver man eftersom våra fötter är olika. Vi behöver helt enkelt stöd på olika ställen i skon beroende på hur våra fötter ser ut. De flesta av oss har ett så kallat pronerande löpsteg och behöver extra stöd i hålfoten. Bra skor är också viktigt för att få en bra dämpning så att att man inte sliter onödigt mycket på kroppen. Så jag tycker att man bör lägga minst en tusenlapp på skor, det lönar sig.

När det gäller kläder så tycker i alla fall jag att det är roligare att springa när jag känner mig snygg. Tar man på sig mysbyxorna och en urtvättad t-shirt så känner man sig därefter. Jag gillar starka färger så jag köper gärna sådana träningskläder. Man känner sig bättre med proffsiga kläder och då blir man också bättre!

Kommentera