Det är skönt med träningsvärk!

Ja, det är i alla fall det jag försöker intala mig själv. Men ärligt talat så tycker jag faktiskt att det är ganska skönt med träningsvärk. Det är inte skönt med själva träningsvärken på så sätt, men det är ju en ganska angenäm värk. Det hade varit värre att ha värk för att kroppen är trasig, och när man har träningsvärk så betyder det ju att man har gjort något och att man har använt sina muskler, och den typen av värk leder ju till att man blir starkare.

Det här med att stretcha eller inte stretcha är det lite debatt om. En del säger att man ska stretcha och vissa säger att det är onödigt att stretcha. Det finns också de som säger att stretchning i vissa fall kan göra mer skada än nytta. Jag tror att man måste känna lite själv med det där. Jag vet till exempel att jag får mer träningsvärk om jag inte stretchar. Däremot ska man ju stretcha med måtta. Det ska kännas och det ska spänna lite, men det ska inte göra ont. Gör det ont tar man i för mycket och då tror jag också att man gör mer skada än nytta.

Just nu har jag träningsvärk i vaderna efter ett ganska hårt löppass. När jag har suttit stilla en stund blir jag stel och får stappla fram de första stegen. Men som sagt, det är skönt med träningsvärk! Det som fungerar bäst för att lindra träningsvärk är faktiskt att röra på sig. En promenad till exempel där man blir lite varm i kroppen är bra. Även om det känns lite motigt i början kommer man snart att känna sig bättre.

Kommentera