En god pasta!

pastaPastarätter är verkligen en stor favorit för mig. Om jag bara fick äta en enda pastarätt för resten av livet så skulle jag välja pasta carbonara för det är så gudomligt gott, men som tur är så behöver man ju inte välja och pasta går att variera i det oändliga!

Här tänkte jag tipsa om en god och lite annorlunda pasta som jag själv tycker väldigt mycket om. Den är hyfsat enkel och ganska snabb att göra. Helst tycker jag att man ska köpa färska räkor för att få det godaste resultatet, men det går förstås med frysta också. Man bör däremot inte byta ut räkorna till räkor utan skal då dessa ofta inte smakar så mycket och det blir en helt annan sak. Men det gör man förstås som man vill!

Limekryddad räkpasta (4 port)

• 500 räkor (med skal)
• 1 msk olja
• 2 msk sesamfrö
• 1 grön paprika
• 1 gul paprika
• 1 liten squash
• Saft och skal från en lime
• 1 msk brun farin
• ½ tsk salt
• ½ kryddmått cayennepeppar
• 1 dl crème fraiche
• 280 g pasta (t.ex. tagliatelle)
• Ev. koriander eller bladpersilja till garnering

1. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Fräs räkor och sesamfrö hastigt. Lägg upp på ett fat.
2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla squashen. Fräs paprika- och squashstrimlor.
3. Tillsätt limeskal, limesaft, farin, salt, cayennepeppar och crème fraiche.
4. Koka pastan efter förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och blanda ner den i räkorna och woken.
5. Garnera eventuellt med koriander eller bladpersilja. Servera!

Kommentera