Första inlägget!

Då kör vi igång med min blogg som jag har valt att kalla Låt måltiden blomma! Anledningen till namnet är att jag älskar mat, både att äta och att laga. Jag är ganska allergisk mot hel- och halvfabrikat och lagar så mycket mat jag kan från grunden. Jag stoppar till och med mina egna korvar ibland, men precis som de flesta andra har jag inte all tid i världen mellan jobb, träning, vänner och annat så ibland blir det förstås snabbare lösningar också.

Oavsett vilken mat jag köper så är jag noga med att så mycket som möjligt ska vara ekologiskt, och om möjligt även närproducerat. Det är en fråga om en extra kostnad ja, men min tro är att vi alla vinner på det i längden – både miljön, djuren och vi som äter maten. Man ska inte stoppa i sig gifter och annat skräp om det kan undvikas. Jag vill också passa på att påpeka att om det är ett val mellan ekologiskt och närproducerat så väljer jag alltid ekologiskt. Grannens grödor kan besprutas så mycket så en likadan ekologiskt odlad gröda från andra sidan jordklotet trots frakten faktiskt är bättre för miljön. Det gäller att tänka till och det gäller att vara medveten. Det finns förmodligen mycket annat man kan spara in på så att man kan lägga några extra kronor till ekologiskt!

Så nu har jag pratat lite tankar kring mat. Den här bloggen kommer att handla mycket om mat men också om inredning och träning som är två andra stora intressen för mig. Och så kommer det förstås att bli lite vardag och allmänt också. Så välkomna!

Kommentera