Laga hemma vs restaurang

Som jag har nämnt några gånger nu så älskar jag både att laga mat och att äta mat. Jag gillar att laga hemma där jag kan göra precis så som jag själv vill, men jag tycker också om att äta ute på restaurang (eller hos vänner som bjuder på middag). På ett sätt är det roligt att äta mat som någon annan har lagat och på ett sätt är det roligt att äta den mat man själv har gjort. Jag kan faktiskt inte bestämma mig för om jag tycker bäst om att äta hemma eller på restaurang.

Hemma har man ju lite mer koll på vilka råvaror som används. Jag är ganska noga med ekologiskt och sådant, så det är ett stort plus för att laga hemma. Å andra sidan kan man ofta få nya smakupplevelser när man äter ute eftersom man själv tenderar att ofta göra vissa saker på ett speciellt sätt. Visst använder jag mig av olika recept och försöker ofta hitta nya sätt att laga, men ibland fastnar man i samma hjulspår om man säger så. Så att man får uppleva många olika typer av matlagning är ett stort plus för restaurang.

Fast å andra sidan finns det inga garantier för att man tycker om det man får på restaurang. Hemma kan man i alla fall bestämma hur man till exempel vill ha sitt kött, men beställer man medium rare på restaurang så kanske man ändå får in en skosula. Vissa restauranger gör allt kött lika trots att man säger hur man vill ha det. Så jag kan faktiskt inte bestämma mig, och som tur är så behöver jag ju inte göra det heller!

Kommentera