Möblera om

Jag tycker om att göra om hemma, men man behöver inte alltid köpa nya möbler och prylar för att göra om. Ett bra knep om man har tröttnat på ett rum är att möblera om. Det kan faktiskt bli som ett helt nytt rum trots att man bara använder sig av det som redan finns där. Jag brukar möblera om titt som tätt och jag tycker att det är ett roligt sätt att förnya hemmet.

Vissa rum går förstås inte att möblera om speciellt mycket, som badrummet och sovrummet. Mitt sovrum är ganska litet och sängen får inte plats på så många olika sätt, så där får man förnya på andra sätt, till exempel genom att byta överkast, kuddar, lampor, sängbord, matta, tavlor och liknande. I badrummet sitter ju det mesta av inredningen fast så det är lite samma sak där.

Även köket är lite begränsat, men beroende på hur stort kök man har och hur det ser ut så kanske man till exempel kan vända på matbordet. Bara en sådan sak kan ge en helt ny känsla. Jag brukar vända mitt bord ibland och har även provat att ställa det lite snett åt olika håll. Det är roligt att experimentera och om man inte gillar det så är det ju bara att byta tillbaka igen.

Stora och tunga möbler kan vara lite jobbigt att flytta förstås, så om man ska flytta en soffa eller något så bör man kanske ha en tanke om hur den ska stå innan man börjar flytta. Det kan till exempel vara en bra idé att mäta det tilltänkta utrymmet så att man ser att soffan får plats. Det är lite trist att behöva komma på det när man redan har börjat flytta den.

Kommentera