Olyckan nära!

Hejsan hoppsan! Ibland händer det saker och ting minsann! Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg. Förra veckan så var jag på restaurang och åt (mycket bra, väldigt god sallad med svarta oliver till exempel), och det är ju ingenting fel med det, tvärtom. Men så när jag körde hem så drabbades jag av en liten olycka. Inte för att jag inte kan köra bil, för det kan jag, utan det var helt enkelt ren otur. Mätt och belåten körde jag så, och plötsligt small det till, ett stenskott. Det är ju ingenting som direkt går att gardera sig mot, och riktigt otäckt var det. Det kändes som om någon sköt på bilen! Att säga att jag blev ädd är en underdrift – jag höll nästan på att köra i diket! Som tur var fanns det inga andra bilar i närheten. Då hade det kunnat gå riktigt illa.

Lätt att fixa
Jag lyckades ta mig hem i alla fall och det är ju det viktigaste. Men sedan så var det ju vindrutan också. SÅ stor spricka blev det inte, men tillräckligt allvarligt för att jag skulle inse att den nog borde ordnas omedelbums. Jag ringde till Ryds Bilglas som sa att de nog skulle kunna ordna rutan. De rekommenderade också att jag skulle beställa ett stenskottsplåster från dem, för att inte skadan skulle förvärras. Något sådant hade jag aldrig hört talas om, men det lät som en bra idé, så att inte rutan skulle spricka ännu mer. Det var lätt att fästa på rutan och om det gjorde skillnad eller inte vet jag inte, men det gjorde det knappast värre.

När jag sedan tog bilen till Ryds Bilglas så visade det sig att det inte var några problem att fixa vindrutan. På http://rydsbilglas.se/stenskott/ hade jag läst att det bara skulle ta en halvtimme, vilket jag tyckte lät lite väl snabbt. Men det tog inte längre tid än så, och de fixade till stenskottet perfekt. Inte kostade det mycket heller, allt jag behövde betala var självrisken. Så även om det hela var otäckt när det hände så fick historien ett lyckligt slut!

Kommentera