Underbara kakor!

nougatJag måste dela med mig av ett recept på extremt goda kakor. Jag hittade receptet i Buffé, ni vet den där tidningen som man får från Ica. Den är ganska bra faktiskt. Jag har hittat många recept där som jag har provat, och många recept som jag inte har provat än. Jag är en sådan där människa som samlar på sig massor av recept och sedan glömmer att prova hälften. Det här receptet är nougatkakor som är otroligt enkla att göra och himmelskt goda!

Nougatrutor

• 100 g smör
• 4,5 dl havregryn
• 1 dl strösocker
• 2 tsk vaniljsocker
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 msk vetemjöl
• 2 msk ljus sirap
• 250 g nougat till garnering (finns i bakhyllan)

1. Slå på ugnen på 200 grader. Smält smöret men låt det inte koka (man kan ta av det från plattan innan allt har smält och låta resten smälta av värmen).
2. Klä en ugnsform (cirka 20×30 cm) med bakplåtspapper.
3. Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
4. Tillsätt det smälta smöret och sirap och rör till en jämn smet.
5. Platta ut smeten till ett jämnt lager i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter tills kakan fått en gyllene färg (jag gräddade cirka 12 minuter).
7. Låt kakan ligga kvar i formen och hyvla över nougaten med en osthyvel.
8. Bred ut den smälta nougaten och låt kakan kallna (ställ i kylskåp i 20 min när det svalnat lite).
9. Dela till lagom stora bitar och njut! (Bör förvaras i kylskåp då nougaten smälter lätt)

Kommentera